Wie ben ik?

Mijn naam is Marlies Hoffmann

 

Ik woon in Wassenaar en ben moeder van drie volwassen kinderen. Tijdens mijn opleiding  ging mijn interesse al uit naar de kinderen met leerproblemen, maar dyslexie in het bijzonder. Na de Pabo heb ik daarom aansluitend een opleiding tot remedial teacher gevolgd. Ik heb vervolgens met veel plezier in het voortgezet onderwijs als remedial teacher gewerkt, voornamelijk met dyslectische kinderen.

 

Toen mijn kinderen zelf in de schoolgaande leeftijd waren, kon ik mijn expertise weer goed gebruiken. Dit keer niet als professional, maar als ervaringsdeskundige. Ik ken dus het geworstel met huiswerk en toetsen maar al te goed.

 

Nadat mijn kinderen op eigen benen konden staan, heb ik de draad weer opgepakt.

Ik ben weer leerlingen gaan begeleiden met leerproblemen en verdiepte mij in het fenomeen visueel denken en leren.  Mijn fascinatie voor dyslexie en alles wat daarmee samenhangt, zorgde ervoor dat ik in januari 2017 de opleiding expert 'beelddenken' en de Leren Leren training heb gevolgd bij Instituut Kind in Beeld. Hier werden mijn ogen geopend, dyslexie gaat nooit meer over, maar deze wetenschappelijk verantwoorde methode kan wel een grote steun bieden voor een kind met een dergelijk leerprobleem.

 

Nog steeds kan ik enorm blij worden van een leerling die schuchter bij mij binnenkomt  en in de loop van mijn lessen beter gaat presteren. Je ziet een kind veranderen, het krijgt meer zelfvertrouwen en dat is een fantastisch proces om mee te maken. Elke keer is het weer een zoektocht, maar als het dan lukt, zo’n stralend gezicht, daar doe je het allemaal voor!

Ik ben van mening dat ik het leukste vak heb dat er bestaat en zie het ook als een groot voorrecht om iedere dag weer kinderen te mogen helpen met hun leerproblemen.

 

Bent u na dit verhaal nieuwsgierig geworden naar mijn werkwijze, dan ben ik vanzelfsprekend bereid om tijdens een telefonisch gesprek uw vragen te beantwoorden. 

 

U kunt mij telefonisch bereiken op werkdagen tussen 9.00 tot 17.00 uur

op (06 -12077652 / 0705144990)

U kunt mij ook mailen: (info@methetoogopleren.nl)